Ajankohtaista Pyhiinvaelluksista
Rauhan pyhiinvaelluksen 2018 ideointi jatkuu
Starttipalaverissa syntyi paljon hyviä ideoita ja hahmottui tärkeitä näkökulmia. Jatkamme asian kehkeyttämistä 22.11. klo 18 Aleksanterin kirkossa. (Tuntia aikaisemmin klo 17-18 on samassa tilassa Hiljainen kirkko, johon olet myös tervetullut.)
Voisiko Rauhan pyhiinvaellus olla sekä yhteiskunnallista vaikuttamista, rauhan rakentamista että hiljaista rauhan rukousta. Yhteiskunnallisuus ja spiritualiteetti käsi kädessä?
Vaikka 1918 historia on läsnä 5.5., miten päivä rohkaisee ihmisiä katsomaan tähän päivään ja tulevaisuuteen? Ei siis uudelleen 1918 hautojen avaamista vaan polarisoituvan ja konflikteihin ajautuvan maailman kohtaamista rohkeasti ja toivon silmin.
Lapset ja nuoret ja Rauhan pyhiinvaellus? Miten nostamme kevään aikana esiin somen, videoklippien ym. kautta lasten ja nuorten tarinoita rauhasta ja sen tarpeesta/kaipauksesta.
Hiljaiset ohjatut ja omatoimiset reitit? Mahdollisuus liittyä ekumeenisesti eri seurakuntien ohjattuihin hiljaisiin pyhiinvaelluksiin tai valita ihan oma reitti, jonka voi kulkea yksin tai haluamiensa ihmisten kanssa. Millainen materiaali/vihko/kortti/mobiili ym. voisi tukea myös omatoimisia vaeltajia?
Haastis? Miten tästä voisi saada avoimen haastekampanjan, johon eri ryhmät, porukat, yhdistykset, yksilöt voivat haastaa toisiaan?
Mahdollisuus rakentaa toiminnallisesti jokin ilmaisu rauhan pyhiinvaelluksesta? Esim. jokainen voi lyödä oman ison rautanaulan puiseen ristiin, syntyy teos, joka kannetaan kirkkoon.
Musiikillinen rukoushetki kirkossa, Taize-lauluja, rauhan rukousta, lasten ja nuorten kertomuksia. Tilaisuus, joka sopii lapsille ja lapsiperheillekin?
Tapahtuman viestintä ja markkinointi? Miten tämä saadaan avattua matalalla kynnyksellä ja innostavasti tamperelaisille? Aikatauluttaminen?
Ihmetellään näitä Aleksanterin kirkossa siis 22.11. klo 18. Jos joku ei ehdi juuri klo 18, voit liittyä työskentelyyn helposti sen jälkeenkin.
